Over ons

Jacqueline Snoeker, studeerde bedrijfsrecht aan de Universiteit Leiden, en na haar afstuderen in 1989, startte zij haar loopbaan als bankier van 150 middelgrote bedrijven, bij ABN AMRO Bank in Amsterdam. Een dienstverlenende functie, waarin zij haar financiële kennis heeft kunnen versterken en sowieso veel geleerd heeft over zaken doen in het algemeen.

In 1992 werd zij Adjunct-Secretaris van de Raad van Bestuur bij Koninklijke Ahold nv.
Samen met de Secretaris van de Raad van Bestuur was zij verantwoordelijk voor de ondersteuning van de Raad van Bestuur. Ze heeft daar veel geleerd, o.a. hoe een grote, internationale, aan de beurs genoteerde onderneming zijn lange termijn strategie bepaalt en die in uitvoering brengt.

In 1995 werd zij regio manager bij Albert Heijn; in deze functie leerde zij ca. 35 supermarkten en hun personeel te managen. Bovendien deed zij veel ervaring op in de dagelijkse praktijk van de detailhandel en kreeg zij veel inzicht in consumentengedrag.

Medio 1999 kwam ze in de wijnbranche terecht: ze werd Category Manager Wijn op het hoofdkantoor van Albert Heijn. Destijds was de Category Manager zowel verantwoordelijk voor de inkoop als de marketing/verkoop van de wijnen. Naast het leren van het vak “inkoop”, was het een goede manier om veel meer te leren over marketing en “merchandising”, externe communicatie, PR, etc.

Eind 2003 nam zij het initiatief om het Ahold Wine Buying Center te stichten, de afdeling die
verantwoordelijk is voor de inkoop van alle wijnen tbv Albert Heijn, Gall & Gall (speciaalzaken) en de Albert supermarkten in Tsjechië. In totaal > 1750 winkels. Zij was de manager van deze afdeling van 7 inkoop professionals gedurende 11 jaren.

Na een reorganisatie in de zomer van 2014, werd zij benoemd als Sourcing Director Dranken. In die functie was zij niet alleen verantwoordelijk voor de inkoopafdeling van wijn (zie boven), maar ook voor de inkoop van bier, frisdranken/sappen/water en koffie/thee.

Per november 2015 heeft zij Ahold verlaten.